A puccsista Alsónemű Múzeumot nyit


"Ha Hitlert alsónadrágban ábrázoltam volna, nem lett volna háború." - nyilatkozott nemrég Jan Bucquoy 64 éves belga művész, aki szerint általa most megnyitott Alsónemű Múzeum egy egyenlőségen alapuló, utópisztikus társadalom iránti vágyat fejez ki. "Ha félsz valakitől, csak képzeld el alsógatyában. A hierchia szétesik és látni fogod, hogy az a fickó is épp olyan, mint a többi. Mi mindannyian egyenlőek vagyunk, mind testvérek."

Bucquoy brüsszeli múzeuma olyan bekeretezett alsóneműket mutat be, melyeket belga művészek, énekesek és politikusok adományoztak a nemes célra. Minden kiállított tárgy eredetiség-igazolással bír és legalább egyszer hordta az adományozó.

Aki nem adott, azt a művész megfestette, természetesen alsóneműre vetkőzve. Így járt, többek között, Margaret Thatcher, Nicolas Sarkozy és Fabiola belga királyné is. De Bucquoy a halottakat sem kímélte, II. Lipót, aki a XIX. században kemény kézzel igazgatta kongói gyarmatát, banános boxeralsóban elmélkedik a múltról.

A kiállítás ősztől Párizsban lesz látható, ahol Bucquoy szíve szerint a first lady Carla Bruni, a pápa vagy leginkább az iráni elnök alsóruháit állítaná reflektorfénybe. Izgatottan várjuk.

Egy biztos: jövő év május 21-én ismét hallunk majd az anarchista művészről, aki minden évben ezen a napon próbálja barátaival megrohamozni a királyi palotát és puccsal megdönteni a belga királyságot. Előtte sört isznak, zászlót lobogtatnak, közben pedig friss málnát osztogatnak.

Csak a rendőröknek sikerül minden évben komolyan venni őket.

- - A legutóbbi államcsínytevés itt látható.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Oké, akkor elképzelem a főnököm alsógatyában, az anyám nagyibugyiban és egálban vagyok a világgal...Mit nekem hatalmasságok..

Kler