Kis Nicolas moziba megy

Szeretünk moziba járni. Főleg, ha esik és az bizony gyakran előfordul. Ha valamit szeret az ember, akkor viszont kritikusabban szemléli. Ezért összegyűjtöttem, hogy mi a gond a brüsszeli mozikkal:

1. Drága: a több, mint nyolc eurós jegyben nincs benne a 30 centes WC-használat. (DVD-bérlés: 2,5 - 3 euró)

2. Nincsenek számozott sorok, ezért mindig stresszes a helyezkedés és néha szeretteidtől távol vagy kénytelen műélvezni.

3. A reklámblokk legalább 15-20 perc.

4. A multiplexek régiek, kissé lepattantak. A művészmozik is, de nekik valahogy jól áll.

5. A városközpont egyik legnépszerűbb mozija, a Toison d'Or. Ennek két bejárata van az utcáról , ahol általában áll egy vagy két koldus, és a közönség gyakran az utcán kénytelen sorba állni vagy jegyvásárlás után át kell, hogy menjen a másik épületrészbe - esőben, fagyban.

De azért nemrég volt jó mozi élményünk is! Premier előtt megnéztük a "Le Petit Nicolas" című gyerekfilmet egy új, egytermes moziban. Ismered a Kis Nicolas-t, a francia kisiskolás mesehőst? A kisfiú rajzokkal illusztrált, vidám történetein 1959-óta több generáció nőtt fel, főleg Franciaországban és Belgiumban. Ez az első film, amit a könyvekből csináltak. Megnyerően vicces, vasárnap délutáni, családi mozi, októbertől a mozikban.




Amikor megérkeztünk a moziba, a mögöttünk lévő egész sor foglalt volt és csupa fiatal srác ült benne. Megkérdeztem, hogy nem a film szereplői-e véletlenül? Mondták, hogy igen, de Nicolas nincs itt, mert ő párizsi, nem belga. Aztán látom, hogy az egyik srác odamegy a lányunkhoz és valamit beszélnek. Na, gondoltam, szép dolog, hogy máris azt gondolják, hogy filmsztárok és hülyíthetik a csajokat! De aztán kiderült, hogy a srác a lányunk mellett ül rajzszakkörön. Na, ilyen kicsi Belgium!

A nevezett fiú, aki itt a képen a legkimagaslóbb, a filmben egy idiótát játszik, aki azt is nehezen tudja megjegyezni, hogy mi Párizs folyója. Jellemző a franciákra, hogy a film főszerepeit magukra osztották és a többit meghagyták a belgáknak!

A film hivatalos oldala: http://www.lepetitnicolas-lefilm.com/





3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jó! Így tovább! Ismét sikerült megnevettetni. Nagyon szerettem mindig is a sorok mögötti rejtett humorodat és öniróniádat.

Kler

Califan írta...

Szia! Nagyon remélem, hogy itthon is játsszák majd, mert alig várom. Vagy kénytelen leszek visszaköltözni Párizsba... :)

A Pisilő Fiú írta...

Ma hallottam egy brüsszeli rádióban, hogy Petit Nicolas-nak(kis Nicolas-nak) nevezte Nicolas Sarkozy francia elnököt egy komikus.

Vicces, nem?